Amikor leszálltam a repülőről még nem tudtam mi vár rám és milyen lesz ebben a kis szigetországban. Sok mindent hallottam róla, de ami ott várt attól nekem is leesett az állam.

Kicsit Szingapúrról

Szingapúr Délkelet- Àzsia egyik legismertebb városállama. Malajzia határolja északról keletről pedig Indonézia.Teljesen egyedülálló közbiztonsággal redelkezik, külön törvényekkel és igen csak furcsa szokásokkal ami szigorú büntetéseket vonhat maga után.

A modern európai országok mellett a világ legjobb közbiztonsági és hatalmas pénzügyi rendszerré nőtte ki magát. Délkelet-Àzsia leggazdagabb országa, de a világ nagyhatalmai között is megállja a helyét.

Közbiztonság

Szingapúr kifogástalan tisztaságáról és alacsony bűncselekményei-ről ismert. Az ország biztonságának hírneve olyan erős, hogy a hatóságok mindig kiadnak különböző figyelmeztetéseket, emlékeztetve az embereket, hogy mindig maradjanak éberek ha metróra, vagy egyéb más tömegközlekedési járműre szállnak.

Gardens by the Bay

Ennek én magam is szemtanúja voltam. A metrón külön kisfilmek vetítésével hívják fel a figyelmet arra, ha valami furcsát tapasztalnak vagy gyanus személyt látnak, azonnal forduljanak a hatóságokhoz.

Furcsa szabályok melyeket szigorúan büntetnek

Igen, a nagy rend és fegyelem mellett szigorú szabályoknak kell megfelelni, amik közül némely igen csak nevetségesen hangozhat.

Az ami itthon ártalmatlan cselekedetnek bizonyulhat, azok Szingapúrban illegálisak. Ne aggódj, ezket is hamar meglehet szokni.

Hindu szertartás

Nézzük melyek ezek azok a szabályok melyeket nemárt betartani, ha nem szeretnél a hűvösre kerülni!

Rágózás

A rágózást és a rágógumi vásárlását, felhasználását betiltották már jó ideje. Ez azt jelenti, hogy sehol nem is tudsz venni, de bevinni sem viheted az országba. Ezért érdemes otthon hagyni.

A bírság ez esetben elérheti az 1000$-t.

Szemetelés

Ez talán nem meglepő, hogy nem szabad szemetelni. A szószoros értelmében, eldobni, leejteni akármit tilos és szigorúan büntetik.

Szingapúr arra törekszik, hogy fenntartsa kifogástalanul tiszta hírnevét, ehhez aktív kampányokat hajtanak végre a szemetelés ellen.

Az első alkalommal azok az elkövetők, akik kisebb tárgyakat dobnak el, mint például cigarettacsikkek vagy cukrospapír 300 USD pénzbírságot kötelesek megfizetni.

Azokat, akik nagyobb tárgyakat dobnak el, például italos dobozokat vagy palackokat, az már bírósági ügyet von maga után.

Dohányzás

Szingapúr bizonyos területein a dohányzás szigorúan tilos. A dohányzási tilalom jelenleg minden beltéri helyet lefed. Ezt 2009-ben kiterjesztették minden nyilvános helyre, például bevásárlóközpontok, irodák és üzletekre is vonatkoznak.

A nyilvános szabadtéri létesítményeket, mint a sportpályák és játszóterek szintén belefoglalták. 2013-ban a tilalom tovább kiterjedt a többcélú csarnokokra, a gyalogos felső hidakra, a fedett járdákra az összekötő utakra, a kórházi kültéri terekre és buszmegállók öt méteres körzetére. A belvárosban a dohányzást akár 5000$-ra is büntethetik.

Homoszexualitás

Szingapúrban törvény bünteti a homoszexualitást. Ez sajnos nem éppen jó hír. Èn peldául rendkívűl ellenzem az efajta megnyílvánulásokat más emberek, országok részéről. Vannak természetesen olyan országok ahol halálbüntetés jár érte.

Èn nem biztos, hogy élnek olyan országban, ahol nem fogadják el a nemek egyenlőségét és egyenesen bünténynek állítják be.

Meztelenül otthon

Igen, ez számomra is meglepő volt, amikor meghallottam. Nevetségesen hangzik, de ha otthon levetnéd a ruháidat egy kis testszellőztetés gyanánt és az ablakon keresztül meglátna valaki azonnal szólnának a hatóságoknak. Ugyanis nem szabad meztelenül a saját házadban, otthonodban tartózkodni?…. hallottál már ilyenről, meg áll az ész.

Igen ennyi lenne egyelőre, ha szeretnél még hasonló történeteket hallani, akkor írd meg lent és várom a visszajelzéseteket.

Üdv:

Dóra

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást.

Itt megtalálsz Facebookon ->

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük