[headline style=”1″ font_size=”25″ font_font=”Georgia” font_shadow=”none” align=”center” headline_tag=”h2″]Ismerd meg a tested![/headline]

 

Alapvetően nagyon keveset tudunk arról, hogy hogyan működik a testünk. Hiszen a testünk folyamatosan változik, terhesség során, menstruáció során és egyéb környezeti hatások alkalmával. Fontos, hogy tudjuk miért menstruálunk egyáltalán, miért nő a mellünk, mi történik terhességünk során stb.

Bár én sokat nem tudok a terhességröl, de fontos a tanulás és ismereteink bövítése. Ha tudjuk, hogy mi mi miatt történik a testünkben, az szerintem elvezet minket egyfajta önszeretethez.

[headline style=”1″ font_size=”25″ font_font=”Georgia” font_shadow=”none” align=”center” headline_tag=”h2″]Gondoskodjunk a testünkről.[/headline]

 

Adjunk meg neki mindent amire szüksége van. Ne legyünk lusták. Próbáld meg megérteni és figyelni a tested üzeneteire.

Add meg a testednek azt amiben jól érezheted magad benne. Ha fáradt vagy akkor menj ki a levegőre sétálni vagy aludj egy jót. Menj el sportolni, futni vagy az edzőterembe. Tartsd karban a testedet és figyelj az étkezésedre is.

Már korábban is írtam és készítettem videókat az étkezésröl és hasonlókról.

 

[headline style=”1″ font_size=”25″ font_font=”Georgia” font_shadow=”none” align=”center” headline_tag=”h2″]Ne hasonlítgasd magad másokhoz![/headline]

 

Emberek vagyunk és főleg ránk nőkre – de férfiakra is igaz – ,hogy folyton másokhoz akarjuk magunkat hasonlítani. A reklámokban látottak vagy a plakátokon szereplő modellekhez szeretnénk hasonlítani – és gondoljuk magunkban milyen jó lenne olyan vékonynak, olyan jó adottságokkal rendelkező nőnek lenni.

Minden ember más adottságokkal, génekkel jön a világra és ez így van jól. Ne döljünk be a reklámok megbabonázásának és szemléld a testedet kívülről és belülről.

Ha kell állj a tükör elé, akár le is vetkőzhetsz és nézz szembe a testeddel.

 

[feature_box style=”14″ only_advanced=”There%20are%20no%20title%20options%20for%20the%20choosen%20style” alignment=”center”]Mond neki, hogy – ez igen ez egy jó test. Ami azért van, hogy téged szolgáljon.[/feature_box]

 De ahhoz, hogy szolgálni tudjon, ahhoz neked is meg kell adnod számára azt, amit kíván.

Ne a szépség alapján próbáld szemlélni, hanem inkább, hogy milyen funkciókat szolgál számodra.

Gondolok itt arra, hogy milyen jó, hogy van ez a test amiben jól érezheted magad, ami képes bármire. Képes vagy futni, táncolni, képes vagy kihordani és táplálni egy kisbabát.

 A testünk egy elképesztő rendszer nem is gondolnád. Ezért is fontos, hogy karbanttartsuk, mert ez az a test amiben leéljük az egész életünket.

 

[headline style=”1″ font_size=”25″ font_font=”Georgia” font_shadow=”none” align=”center” headline_tag=”h2″]Ne ítélkezz felette![/headline]

 

Hányszor fordul elő nap, mint nap, hogy belenézünk a tükörbe és elhordjuk magunkat mindennek. Miért nézek ki így, olyan ronda vagyok.

Mint írtam a testünk folyamatosan változik, évről évre. Menstruáció alatt is változik a testünk és természetesen terhesség alatt és után sem fogunk úgy kinézni, mint azelőtt.

Ezért se mondj semmi negatívat magadról, mert azzal nem segítesz. Ùgyanígy fordítva is igaz, hogy Te se ítélkezz mások felett. Próbáld meg kiiktatni ezt a magatartást az életedből.

Sajnos vagy nem sajnos a mai digitális világunkban kitesszük magunkat Facebookra, Instagramra és várjuk a visszajelzéseket másoktól. Olyan emberektől akiket nem is ismerünk és hagyjuk magunkat befolyásolni.

 

Ezek voltak az én tippjeim. Tudom nem könnyü néha a tükörbe nézni és úgy tekinteni magunkra, mint egy istennőre, de igen is fontos ezeknek a gondolatoknak a beépítése.

 

Szeretettel & Namaste

 

[headline style=”1″ font_size=”28″ font_font=”Calligraffitti” font_shadow=”none” align=”center” headline_tag=”h2″]Dóra[/headline]

 

 

 

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást.

Itt megtalálsz Facebookon ->

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük