Nem könnyű tudom, mindig csak ez az aggódás. Olyan, mint egy szilánk ami befúródott a szívünkbe és valahogy sehogy sem akar kijönni.

Kínzó félelmek és aggodalmak akadályoznak meg minket abban, hogy reálisan lássuk azt, amit most csak félő homályként látunk szemünk előtt.


Teljes ellenőrzés alatt állunk félelmeink által. Folyamatosan megragad a fejedben valami és elképzeli a legrosszabb katasztrófát.

Olyan ez, mint egy rossz forgatókönyv, amit folyamatosan el akarnak velünk ismételtetni, holott nekünk csak kín az egész.

Gyakran feszült vagy, nem tudsz kikapcsolni, és félelmeid és aggodalmaid egyre nagyobb terhet jelentenek?

Ahelyett, hogy kívánságaidat valóra váltanád csak a fenyegetésekre és veszélyekre összpontosítasz. Ennek eredményeként egyre inkább visszavonulsz és az élet sugara egyre korlátozottabb lesz.

Aggodalom tehetetlenné tesz

Ha felbukkan egy gondolat egy érzelem a fejünkben ami aggodalommal tölt el, már is itt vagyunk a lényegnél. Ezek tovább erősödnek, hiszen egyik gondolat után jön a másik a harmadik és így tovább.

Egyszerűen ki leszel szolgáltatva ennek a bizonytalanságnak és azon aggódsz, hogy mi fog történni a jövőben. Elveszíted a koncentráció képességedet ezáltal felmerülhetnek más problémák is, eamelyek hatással vanak a környezetedre – a munkádra, családodra, párkapcsolatra.

Egy dologból profitálhatsz még pedig abból, ha megérted, hogy a gondolatok alapvetően mások, mint maga realitás.

Attól, hogy mi magunk elképzelünk, megalkotunk valamit a fejünkben, az nem válik valóssággá. Pontosabban az nem a “valóság”

Ami a fejünkben létezik az egyáltalán nem szolgál minket és nem jelenti azt, hogy megvalósul.

Èn ábrándozhatok arról 1000-szer, hogy megnyerem a hatos lottót, az még nem jelenti azt, hogy így is lesz. Sőt nagy valószínűséggel nem válik valósággá.

Ez abból jön, hogy mi magunkat a gondolatainkkal együtt azonosítjuk be és egyből “résztvevő móduszba” állítjuk magunkat.

Biztosan neked is voltak már “horrorba” illő álmaid amikor a vizsgára készültél, vagy tudtad, hogy másnap dolgozatod kell írnod, majd kétségbeesetten rohangáltál a szobádban, hogy – hát de még fel sem készültem rá rendesen, még tanulnom kellene, mi lesz, ha nem sikerül stb: – majd hirtelen felébredsz és megkönnyebbülve érzed magad, mert ez csak egy álom volt.

Amit fontos beazonosítani és tudatosítani, hogy a gondolatok még nem válnak valóssággá. Az ami miatt oly annyira félsz és rettegsz, legtöbbször igen is csak a fejünkben létezik.

Ahelyett, hogy a félelem résztvevőjeként állnál helyett, tedd magad megfigyelő móduszba.

https://www.facebook.com/eljvidaman
Facebook

https://www.facebook.com/eljvidaman

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást.

Itt megtalálsz Facebookon ->

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük