Céljaink kitűzése mindig egy nagy feladat és az egész életünket végig kíséri az, hogy célokat tűzzünk ki magunk elé.

Sajnos vannak sokan, akiknek egyáltalán semmilyen célja nincs az ég világon. Nulla, nuku…de miért van szükségünk ezekre a kitűzésekre, mi hasznunk van belőle? – egyaltalán érdemes egyszerre több célt is megragadni vagy egyszerre csak egyet?

Ha pedig nem tudjuk megragadni, megfogalmazni mi is a valódi célunk az életben amit elakarunk érni, akkor ki segíthet ebben?

Iskolás évek és célok

Emlékszem, amikor felkerültem Budapestre tanulni, akkor nem igazán voltak céljaim. Olyan szakon tanultam amit nem feltétlen én választottam magamnak, egészen egyszerűen azért, mert fogalmam nem volt, hogy milyen pályán induljak el. Bionytalan voltam, – nem mondom, hogy nem fordul elő most is. 🙂

Már egész kicsi korom óta nagyon sok minden érdekelt, – elkezdve a zenétől, a pszichológiáig, földrajz, történelem és sok egyéb más.

Emlékszem, hogy nekem az iskolában senki nem adott kioktatást vagy beszélgetett el velem arról, hogy – Te Dóra és mi szeretnél lenni? –

Senki nem kérdezte meg vagy adott tanácsot abben, hova menjek, merre menjek, mi érdekel valójában – stb:

Szerintem ezért kellenének az iskolákban olyan órákat is tartani, ahol a tanulók elmondhatják gondolataikat a jövőjükkel kapcsolatban.

Lehet téged is sok minden érdekel és izgatja a fantáziádat és többet akarsz tudni egy adott dologról.

De soha sem késő elkezdeni én mindig ezt mondom. A célok elkísérnek minket és nem baj egyáltalán, ha valamibe belekezdesz és nem sikerül, elsőre.

VAGY

Teszem azt már van egy szakmád amit évek óta kitanultál, erre szántad az iskoláséveid nagy részét, de eljött az ideje a váltásnak.

Sokan nem elégedettek a munkájukkal pont azért, mert lehet kényszerből tértek erre az útra és nem azért mert ez volt szivük vágya.

Soha nem késő valami úba belekezdeni és ne féljünk, ha nem sikerül elsöre valami. Ez mindenkivel előfordul és így tanulhatsz, fejlődhetsz. Èn is miközben írom e sorokat, folyamatosan az jár a fejemben, hogy mit is oszthatnék meg veled.

Az én fejem is tele van néha annyi gondolattal, hogy szinte már azt sem tudom hogy fér el ennyi minden a fejemben.

Szóval írd fel céljaidat egy papírra, akár készíthetsz cetliket is.

Segítségül hoztam neked egy meditációt is hozzá.

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást.

Itt megtalálsz Facebookon ->

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük