Mantrák használata – A gondolkodás eszköze

Design ohne Titel

Mik azok a mantrák? – és egyáltalán hogyan, mihez tudjuk őket használni?

A különböző matrák használata számomra nagyon fontos és naponta használom őket meditációimhoz vagy csak relaxációhoz.

Te is használhatod őket bámikor, ha épp szomorú vagy – vagy nem tudod, hogy hová tartozol mit kezdj az életeddel – Segít átlátni és belülről szemlélni saját magadat.

Ha már jártál olyan helyen, ahol matrákat énekeltek vagy kántáltak, akkor tudhatod, hogy mennyi erő és energia van egy-egy kimondott szóban.

Èn mindenképpen ajánlom neked a használatukat. Rengeteg mantra van amit tudsz használni, de most bemutatok neked 3-at ezek közül. Egy Podcast formájában gyűjtöttem össze ezt neked.

Egyik legismertebb mantra nem más, mint az “Aum vagy Oum”. Biztosan hallottad már. A hinduk körében de a buddhizmusban is megtalálható. A hívők szerint ez a mantra megtisztítja a lelket és segít a negatív érzelmektől való felszabadításban. Mindemellett eme mantra a “hamardik szem” csakra jeleként is ismert.

om-29085_1280

 

Zene ajánlatom:  Om Mani Padme Hum

  • Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung

Ra – nap

Ma – hold

Da – Föld

Sa – Végtelenség

Say – Te

So Hung – személyes identitás

Zene ajánlatom: Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung

  • Sat Nam

Sat – Valóság

Nam – a nevem

“A valóság az én nevem”

  • Cho Ku Rei

33762808_584462368593991_6082456887012360192_n

Az erő szimbóluma. Ezt a szimbólumot a Reikiben használják elsősorban. Èn jómagam leszoktam rajzolni vagy csak magam elé képzelem. Ez védelmet is nyújt. A Reikiről már készítettem egy videót azt itt megnézheted:

-> Reiki tanfolyam és tapasztalataim

Itt találod a teljes Podcastet. Remélem hasznos volt számodra ez a cikk és a videó is.

Szeretettel & Namaste

About The Author

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást. Itt megtalálsz Facebookon ->

0 Comments