Lélegezz!!! – Miért fontos a helyes légzés?

A légzésünk öntudatlanul történik, és ezért sokan teljesen hiánytalanul és szűken lélegeznek. A stressz vagy a szorongás légzési rendellenességhez aránytalanul bejutatott oxigénhez vezet.

Jól lélegezni azt jelenti, hogy bármilyen erőfeszítés nélkül, a levegő a hasba és a medencébe áramlik. Azok, akik gyorsabban lélegeznek kevés oxigént adnak a testüknek, és kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki. Ez növeli az izomfeszültséget, és a test érzékenyebb lesz a fájdalomra.

Légzésünk

A légzés az oxigént a vérbe juttatja: napi 500 liter az a mennyiség amelyet a vér szállít a sejtekbe. A nyugodt légzés megakadályozza az erős érzelmek és a megnövekedett feszültség által okozott zavarokat.

De a stressz alatt az ember automatikusan túllélegzik. Így csak mintegy 7-10 liter az ami a véráramon keresztül a szervekhez ér. Célzott hasi légzéssel akár 75 liter levegőt is felszívhatsz, és így pozitívan befolyásolod a testet és a pszichét a légzés tudatos szabályozása révén.

A helyes légzés tanulható!

Bárki, aki túl gyorsan lélegzik, akadályozza a teste megfelelő működését. Ha a légzés túlságosan sekély, a tüdő kapacitása nem fog teljes mértékben kihasználódni. Az izmok és szervek – de különösen az agy – nem éri el teljes kapacitását. Ennek eredménye lehet a fáradtság, a koncentrációhiány és emésztési problémák.

A légzést az autonóm idegrendszer szabályozza. Ezzel szemben az autonóm idegrendszer befolyásolható és harmonizálható a légzésen keresztül. Annak érdekében, hogy újra helyesen lélegezhessünk alkalmazhatunk különböző légzéstechnikákat és légzésterápiát.

Egyik leggyakrabban alkalmazott légzésgyakorlatom:

Ha szeretnél még több hasonló videót akkor feliratkozhatsz a csatornámra vagy a facebook csoportban bátran kérdezhetsz is!

-> Youtube csatorna:

-> Facebook csoport:

-> Facebook Nyer-vegán csoport:

 

Szeretettel & Namaste

Dòra

About The Author

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást. Itt megtalálsz Facebookon ->

Mi a Te véleményed?

Leave A Response

* Denotes Required Field