Hogyan Aktiváld a Tobozmirigyedet!(Harmadik Szem)

meditation-1384758_640

Úgy gondolom, hogy egy olyan Világban élünk, ahol a tudatosság nagyon fontos.  Fontos, hogy felismerjük azt, hogy kik vagyunk és miért jöttünk erre a Világra. Többek vagyunk mint egyszerű testben élő lények. Sokan úgy gondolják, hogy csak húsból, csontokból állunk  Igazuk van ebben?

Mi az a Harmadik Szem? Miért Fontos ez?

A mi szellemi-lelki lénünk sokkal fontosabb a testünknél. A mi Harmadik szemünk az elménk legföbb eleme, amely a magasabb tudatszint elérésében játszik hatalmas szerepet. Ez határozz meg minket, emiatt tudunk, gondolkodni, létezni ezen a Földön.

Elgondolkodtál már azon miért tudsz annyi érzést magadban fellelni? Hiszen megannyi perc és pillanat van, amikor folyamatosan jönnek azok a különböző hangulati hullámok. Egyszer örülsz valaminek, aztán szomorú vagy, dühös, félsz valamitöl, szóval megannyi minden amit minden nap át élsz.

Az agyunkban lejátszódó folyamatokhoz, érzésekhez, gondolkodáshoz, cselekvéshez ingerületátvívö anyagok szükségeltetnek, amik szállítják az információkat egyik sejtböl a másikba. A Tobozmirigy az agy középsö részén elhelyezkedö kis borsó méretű, endokrin nevezetü mirigy ami melatonint és szerotonint termel.

A melatonin felelös a nyugodt alvásunkért. Azt is mondják, hogy emellett még DMT-t ( Dimethyltryptamine) termel. A spirituális szemléletűek ezt nevezik a Harmadik szemnek.

A Szerotonin-t más néven boldogsághormonnak is nevezik. Ez csökkenti a félelmeinket és segít, hogy könnyebben reagáljunk a minket ért sérelmekre.  Ezenkívűl nagyon lazító, hangulatjavító, depresszióellenes hatása van, de a motivációban is kiveszi a szerepét.

smilies-1776452_1280

Ha depressziós vagy, pánikrohamaid vannak és egyébb pszichikai problémákkal küzdesz, az a szerotonin hiányából fakad legtöbbször.

Sajnos ezek a hormonok nem mindig működnek úgy, ahogyan kellenének. Hiszen annyi minden befolyásolja ennek a nagyon fontos mirigynek a működését. Mik ezek a tényezők? Hogyan tudod aktiválni a Tobozmirigyedet, azaz más néven a Harmadik Szemedet?

Tobozmirigyet Befolyásoló Tényezők!

Annyi meg annyi mindent használunk a mindennapok során, mint például fogkrémet, egészségtelenül étkezünk, nem mozgunk eleget, és annyi szemetet eszünk, iszunk és mérgezzük magunkat mint kívülröl és belülröl, hogy abszulút de nem csodálkozom azon, ha a szerveink feladják a szolgálatot és persze vele együtt a Tobozmirigyünket is károsítjuk ami a gondolkodásunkat nagy mértékben megváltoztatja.

 • Fluoridfogyasztás: Hol található Fluorid? Mindenhol, amikor fogászatra mész a fogorvos biztosan elmondja miért olyan fontos a megfelelő fluorid bevitel a szervezetünk számára, de föleg a fogak számára.  DE a helyzet az, hogy a jó öreg fluorid nem az aminek azt mondják és amivel beetetnek minket. A Fluorid egy végtermék amolyan hulladék még pedig a nehézfémiparból származó agyiidegsejteket romboló anyag.

Ezzel mosol fogat, minden nap. Vagy ezt iszod minden nap, még akkor is, ha kevés mennyiségben található ez meg a termékekben. A sok kicsi sokra megy szokták mondani. Minél többet fogyasztunk ebből a mindennapok során a szervezetünk egy idő után elmeszesedik vagy elkálciumosodik.

bathroom-15612_640

Ez persze normális, hiszen az öregedés során a tobozmirigy is kálciumosodik és tokos lesz. A túlzott Fluorid azonban még jobban ront a helyzeten, mert összegyűlik a Tobozmirigyben és felgyorsítja eme folyamatot.

Mindenki maga döntse el, hogy ezentúl használ e fluorid tartalmú fogkrémet vagy sem. Később felsorolok pár opciót, hogy akkor mivel tudod ezt kivédeni.

 • Kókuszolaj, vagy Kókuszzsír
 • Szódabikarbóna
 • Zeolit
 • Himalája só, vagy egyébb természetes só fajták
 • Méreganyagok a Szervezetben

Tehát a fluorid igen nagy mértékben befolyásoló tényezőt jelenthet a Tobozmirigyünkre. Mi még?

Természetesen, mint mindig a táplálkozás. Már korábban is említettem, hogy sok szemetet eszünk. Amiket minden nap fogyasztunk nem csak fluorid található hanem egyébb nehézfémek, mint Alumínium.

Ahhoz, hogy végre normálisan tudj gondolkodni, energiához juss és megannyi feladatot el tudj végezni, muszáj erőt venni magadon és belevágni egy jó kis méregtelenítő kúrába.

Ehhez nem kell milliókat költeni holmi csodákat ígérő termékekre. Elég ha minden nap annyi frissen facsart gyümölcslevet vagy zöldséglevet veszel magadhoz, amennyit csak tudsz és bírsz.

A legjobb méregtelenítő szerintem a Zeolit, vagy Bentonit.  Most csodálkozol mi is az a Zeolit?

A lényeg, hogy egy olyan por alakban kapható anyag ami segít a testnek a felhalmazódott méreganyagoktól megszabadulni és lúgosít.

Itt van pár tipp, hogyan is tudsz még segíteni magadon:

smoothie-1578253_1280

 • egyél, friss, gyümölcsöket és zöldségeket. Ha lehet ne nagyon szupermarketből. Próbálj piacról beszerezni gazdáktól.
 • csökkentsd a hús fogyasztást
 • egyél sok gombát
 • igyál friss, jó minőségű vizet, vagy ha teheted akkor vegyél víztisztító berendezést
 • igyál gyógyteákat, mint kamilla, hársfa, fehér, zöld teát
 • egyél minél több nyers ételt (uborka, paradicsom, paprika, cukkini, padlizsán)
 • csökkentsd a tejtermékek fogyasztását

Edzd Magad Spirituálisan!

Mint ahogyan elmész néha futni vagy a Konditerembe edzeni, hogy izmos legyél, úgy néha nem árt a Tobozmirigyünket is néha kezelés alá vetni. Még pedig spirituális gyakorlatokkal.

Mik ezek a gyakoratok, most megosztom Veled is!

 • Meditáció
 • Ima
 • Különböző Rituálék (Füstölés)

Mik befolyásolhatják még a Tobozmirigyedet?

 • Elektronikai eszközök (mobiltelefon, televízió, elektromos kábelek)
 • Nem megfelelő fényforrás
 • Túl kevés napfény
 • Hormonserkentő tabletták
 • Koffein
 • Dohányzás
 • Túlzott Alkoholfogyasztás

Remélem tudtam kicsit világosabb képet adni arról, mi minden függhet egy aprónyi méretű mirigytől. Te aki ezt olvasod kérlek informálódj ezekkel kapcsolatban, nyisd fel elméd és láss tisztán. Vigyázz magadra és a Harmadik Szemedre!

 

 

 

About The Author

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást. Itt megtalálsz Facebookon ->

Mi a Te véleményed?

Leave A Response

* Denotes Required Field