Hitelesség

Ez a téma nagyon foglalkoztat, mert minden nap átélem ezt az érzést ami bennem kering.

Sokan hisszük azt, amikor egy előadót látunk mosolyogva, boldogan, méltóságteljesen végigvonulni a színpadon – és mi azt gondoljuk magunkban – én is ílyen boldog és kiegyensúlyozott akarok lenni 0/24-ben. Ilyen akarok lenni amilyen ő.

Pedig ők is kínlódnak legbelül kicsiny világukban és nekik is akik előadnak átadják a tapasztalataikat, – ők is saját maguk tanítványai – anélkül, hogy tudnánk vagy ismernénk ezeket az embereket – mihelyst lelépnek életük színpadjáról látjuk, hogy ők is olyanok mint mi. Interovertáltak és nekik is megvannak a maguk mumusai amivel minden nap szembe kell nézniük.

Persze itt a hiteles előadókról beszélek elsősorban.

Anélkül, hogy belegondolnánk milyen az éltük, folyton csak hasonlításokba ütközünk. Magunkat hasonlítgatjuk másokhoz és megannyiszor ismételgetjük a bezzeg ez meg az fogalmát.

Èn is rengetegszer gondolom azt, hogy ha minél többet olvasok, kurzusokat csinálok, tanulok és szívom magamba a tudást akkor azzal egyre jobb és jobb lesz, – okosabb leszek és megszabadulok magamra vetett láncaimtól.

Tudod minden nap amikor felkelek azt gondolom, ma tennem kell valami hasznosat, – írnom kell egy cikket, fel kell vennem egy videót, Podcastet – bármit csak csináljak valamit.

Fel teszem magamnak a kérdést!

Megéri-e egyik könyv után a másikat olvasnom, vagy egyik kurzus után, Podcast után a másikat hallgatnom, felvennem, hogy jobban érezzem magam tőle?

Lehet…de lehet nem. Itt a nagy megvalósítás pillanata nem igaz? – mit ér a megvalósítás hajszolása, ha te magadat nem érzed komfortosan abban amit teszel és minden tudást amit beszippantottál magadba nem adod tovább.

Lehet tanulni és majszolni a könyveket, de kell időt is hagyni magunkat és elgondolkodni: igen itt vagyok a jelenben vagyok, elég erős vagyok és elég tudást halmoztam fel ahhoz, hogy ezt végre tovább adhassam másoknak is.

Nehéz, igen nehéz napról napra a jelenben élni, teljesíteni, alkotni. Néha én is lustálkodnék csak úgy, de itt ücsörög a vállamon a kisördög amint azt hajtogatja, – ideje lenne már csinálni valamit, beteljesíteni valamit –

About The Author

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást. Itt megtalálsz Facebookon ->