Èlet egy „beprogramozott“ társadalomban

A legtöbb ember egy buborékban él. Sokan végig járják a maguk útját tanulnak és azt gondolják ők mindent  kitanulták és végigjárták az élet iskoláját. De igazából emögött a „tudás mögött“ amit a kezünkbe adnak papír formájában sokkal több van.

Èn is sokszor elgondolkodom azon, hogy hol is élek egyáltalán? – miért születtem erre földre és mi a feladatom? Minden tudásanyag amit eddig az iskolában vagy az utam során szereztem a valódi igazságot hordozza-e vagy mind csak hamis?

Ùgy gondolom, hogy iskolás éveim alatt minden tudás csak beprogramozott volt és nem igazán hordozott magában igazi értékeket. Vagy legalábbis kis mértékben csak.

Az igazi tudás az évek során felhalmozódott tapasztalataink alapján kerül hozzánk és raktározódik el bennünk. Lehet Te ezzel nem értesz egyet, de engem ez egyáltalán nem érdekel, mert én mélyen hiszek önmagamban és nem kell egyet érteni velem se senki mással.

Nincs olyan, hogy muszáj!

Èn emlékszem mennyire küzdöttem azért, hogy jó legyek jó jegyeket kapjak és megfeleljek az iskolában az elvárásoknak, mert azt hittem az ottani tudással majd valaki lesz belőlem.

Ùgy vagyunk programozva, hogy létezik egy „alaptudás“ egy általánosított tudás amit mindenkinek egyformán el kell sajátítani. De ezzel én mit érek el? semmit. Mert kit érdekel, hogy mondjuk hány méter magas az Eiffel torony mi Brazília fövárosa, vagy mikor volt a Moháncsi csata?

Ez egy abszolút hasznavehetetlen tudás. Ezt annak kell tudnia aki akarja tudni, de nem lehet mindenkire ráerőszakolni, hogy már pedig ezt és ezt mindenképp tudnod kell, mert…

Ezeknek már a technika fejlődésével mind után tudunk járni nem kellenek hozzá könyvek, mert beírom a Googlebe és ott van kész.  Az egyetlen amit iskolában tanulunk azaz, amit valaki valamikor leírt – továbbadta, kinyomtatták és nekünk ezt betéve meg kellett tanulnunk majd levizsgázni belőle, ami után leosztályoztak bennünket – ki tudta a legjobban leírni azt amit már mások leírtak előtte.

A beprogramozot tudásunk az amit ellenőrizetlenül gondolunk amit nem tapasztalat alapján szerzünk, hanem valaki által. Ha megvizsgáljuk, hogy tudásuknak körülbelül hány százalékát szerezzük a média által tévénézés közben vagy az interneten keresztül, az újságban olvasva vagy rádióban hallgatva – olyan eseményekről hallunk, és szerzünk tudomást amiről fogalmunk sincs és ahol mi személyesen nem is voltunk ott, nem éltük át.

Miért hagyatkozzak hamis igazságokra és fogadjak el dolgokat amik talán meg sem történtek? miért ennyire fontos nekünk?

Programozzd az életed Te magad

Légy nyitott és tájékozódj. Gondolkodj és élj.

A nagy helyzet az, hogy szinte alig vannak akik tényleg az életüket élik, mert mindig másokra várunk vagy valamire ami kiteljesíti az életünket, amitől jobban érezzük magunkat egy pillanatra.

Ha nyitott vagy dolgokra és nem ítélkezel mások vagy magad felett akkor előrébb kerülsz. – Nem baj, ha más véleményen vagy és mindenki ellened fordul, mert ez teljesen normális.

Kezd el magadnál a változást!

Légy te magad a változás, amire vágysz ezen a világon

Mahatma Gandhi

Èld úgy az életed, ahogyan akarod, hogy azzal Te magad legyél elégedett amikor másap a tükörbe nézel és azt mondod magadnak: – wahó tök jól vagyok köszi – és mész tovább.

Ne akarj mindenkinek megfelelni, mert nem is kell senkinek és mert teljesen felesleges. Mindegy, hogy jobb oldalt vagy a bal oldalt választod. A választás és a változás rajtad múlik.

Szeretettel & Namaste

Dóra

 

About The Author

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást. Itt megtalálsz Facebookon ->

Mi a Te véleményed?

Leave A Response

* Denotes Required Field