Mit tehetünk egy olyan kapcsolatban ami lelkileg összetör minket. Ami felemészti az életünket ami fusztrál, ami nem engedi hogy teljes értekű emberként tudjunk tovább élni?

Kapcsolataink legyen az, baráti, szerelmi, vagy családi egy igen meghatározó része az életünknek. Jómagam is rengeteg emberrel vagyok napi kapcsolatban és bár most inkább üzleti módúszban élem életem, még is nagyon odafigyelek tudatosan a körülöttem lévő emberekre.

Vannak akik megihletnek, zavarba hoznak, idegessé, fusztrálttá tesznek – és van akikkel való találkozásom egy megvilágosodással egyenlő. Akire ha ránézek mintha megállt volna az idő és nem létezne jó vagy rossz.

Bár valóban nem létezik jó vagy rossz és nem lehet csak így ezzel az aspektússal nézni a dolgokat mégis a kíváncsiság hajt amikor valami nem szokatlant tapasztalok a környezetemben.

 

A következő történet nem rólam szól, mégis szerettem volna megosztani veletek, mert talán már ti is találkoztatok efféle kapcsolattal az életetekben.

[divider style=”2″]

Zsófi egy csinos, szép intelligens lány, de nem igazán tudta hogyan kezeljen olyan embereket akik talán nem átlagosak. Vagy inkább mások. Mindaddig amíg megismerkedett egy nála kicsivel idősebb férfival.

A legeljén nem is volt köztük szimpla haverságnál. Zsófi bemutatta neki a várost elvitte ide-oda és együtt kellemes időt töltöttek el.

Sokat áradozott róla, hogy milyen gyengéd és mennyi mindenről tud vele beszélgetni. Aztán belehabarodott lassacskán, – legalábbis ő ezt érezte. Nem tudom pontosan, hogy szerelemnek lehet-e ezt nevezni de az tény, hogy valam nagyon erős kapocs alakult ki köztük.

Lassan kezdett kivonalazódni minden és minél több időt töltöttek együtt a srác is egyre másabb lett. Parazitaként és megrögzött zaklatóvá vált Zsófi életében és alig lehetett megszabadulni tőle.

A veszekedések, vitázások és a folytonos huzavona mindennapossá vált köztük. Zsófi hiába akart kilépni belőle, úgy érezte nem képes rá, mert lát benne valami különlegeset valami megfoghatatlant ami a lelkének azon kicsi részét elégíti ki.

A srác eltűnt aztán pár nap múlva ismét megjelent Zsófi ajtaja előtt hajnali 2 órakkor. Követte őt és nem engedte, hogy másokkal beszélgessen. Főleg nem más férfiakkal.

Nem nézte jó szemmel, ha egy partyba nem adott kellő figyelmet számára. Az is zavarta, amikor csak velem találkozott. Rettenetesen féltékeny típus volt.

A srác egyre erőszakosabban viselkedett vele, de társaságban előadta a jó és tisztelettudó jellemét ami miatt az emberben egy igen kettős érzelmi állapot bontakozódhatott ki.

Èn sem tudtam őt hová tenni, mert kifelé teljesen más mutatott, mint amit Zsófi utána elmesélt róla. A srác nyílt utcán ordítozott vele, megalázta a nyilvánosság szeme láttára majd a másik pillanatban elkezett sírni, mint egy kisgyerek.

[feature_box style=”9″ only_advanced=”There%20are%20no%20title%20options%20for%20the%20choosen%20style” alignment=”center”]

Az ilyen emberek nárcisztikusak vagy tényleg mentális betegségben szenvednek és nem képesek észrevenni vagy tudatosítani magukban?

[/feature_box]

Zsófi elhatározta felkeres egy párterapeutát, hátha ő majd segíteni fog neki kilépni ebből az őrületből. De nem segített. Egyelőre nem vagy csak nem a megfelelő specialistával dolgozott együtt.

Hogyan lehet akkor kilépni egy ilyen “kapcsolatból” – amiről tudjuk tönkretesz minket, ami nyomorba taszít és ami lassan emészti fel a lelkünk minden egyes darabját?

 

Nagy kérdések ezek amelykre csak és kizárólag mi tudjuk a választ. Viszont ha valaki olyas valakivel talalkozunk és érezzük, hogy valami nem stimmel ,- sőt ha a dolgok eldurvulnak szexuálisan és verbálisan is a partner zaklatja a másikat akkor ne féljünk segítséget kérni.

Èn nem igazán értettem hogyan lehet ragaszkodni olyas valakihez, akiről tudjuk, hogy bánt minket aki lelkileg kihasznál és folyamatosan manipulál.

Èn azt vettem, észre, hogy az illető pontosan tudta és ismerte Zsófi legsebezhetőbb oldalát és erre próbált ő nagyon ügyesen reflektálni. Márpedig az ilyen emberek nagyon jól tudják, hogyan férkőzzenek be valaki életébe úgy, hogy abból csak nagyon nehezen lehessen kikecperegni.

Valószínűleg nem Zsófi volt az első számára akivel ezt eljátszotta.

Néha egy kívűlálló számára ezt felfognai igen csak nehézkes mert nem látunk értelmet emögött. De fontos, hogy ne utassítsuk el az ilyen embereket és próbáljunk megérteni segíteni, meghallgatni.

 

Ti ismertek-e a közeletekben hasonló embereket és ti hogyan reagáltok az erőszakra?

 

 

 

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást.

Itt megtalálsz Facebookon ->

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük