5 Lehetőség ahol már most Bitcoinnal élni tudsz!

wie-man-nur-noch-mit-bitcoins-ueberleben-kann-1-630x315

Már sokan ismerik a Bitcoint. Sokan pedig sohasem hallottak róla.

Mi van veled?  Használsz már Bitcoint? ha nem akkor épp ideje kicsit közelebbről megismerned.

Èn már jóideje foglalkozom ezzel a témával és mivel úgy látom Magyarországon még csak épp bontogatja a szárnyait, – gondoltam belefogok abba, hogy mások számára is elérhetővé, érthetőbbé tegyem ennek a digitális csodának az előnyeit.

Mi az a Bitcoin?

  • egy dezentralizált online pénz, ami teljesen független a Fiat-Pénzrendszertől
  • egy lehetőség a vagyonod megőrzéséhez (kérlek vedd figyelembe, hogy a Bitcoin még mindig spekulatív, az online pénzbörze mindig ingadozik)
  • a számládhoz csak nagyon nehezen lehet hozzáférni és szinte lehetetlen zárolni.
  • azonnal használható, tudsz Bitcoint eladni vagy venni csak egy kattintással anélkül, hogy bármiféle tranzakciódíjat kellene fizetned.
  • teljesen független banktól, kormánytól vagy bármiféle közhasznú szervezettől, nagyvállalatoktól.
  • mostanra már annyira nagyon nőtt, hogy szinte bárhol a világon használhatod.

Lehet ez most kicsit sok pontnak tűnik és lehet kétségeid vannak afelől, amiket most itt leírtam, de csak lassan a testtel!

Ebben a cikkben szeretném neked bemutatni, hogy hol tudod szerte a világon használni Bitcoint. Hiszen elméletileg már lehetőség van arra, hogy csak és kizárólag Bitcoinnal fizess és élj bárhol – anélkül, hogy rendes készpénzre lenne szükséged és a régi bankrendszer bankszámláját használnád.

bitcoin-2348236_1280

Mi a Bitcoin?

A Bitcoin (digitális érme) egy világméretű decentralizált fizetési rendszer egy digitális pénzegység neve. Hasonló, mint az euró, a dollár, a forint, stb. Csak itt az interneten keresztül tudod használni nem kézzelfogható, mint a papírpénz.

Ha Bitcoinod van akkor nincs szükséged pénztárcára, mert a Te pénztárcád a számítógépeden az interneten van.

A Bitcoinok esetében nincs olyan, hogy infláció. Nem, a Bitcoin mennyisége kezdetektől kezdve 21 millió Bitcoinra korlátozódik. Soha nem lesz több bitcoin.

Mivel azonban egy bitcoin 100 millió egységre osztható (Satoshis), összesen 2,1 milliárd egység érhető el. Soha nem lesz ennél több.

Tudom, hogy az imént elhangzottak meglehetősen bonyolultnak tűnhet és most csavarod a fejed körbe-körbe.

Kezdetben nálam is ez volt a helyzet. Csak el kell kezdeni a bitcoinok használatát, majd fokozatosan látni fogod a pontos funkcióját.

A bitcoinról sokkal többet írhatnék, de az elsőre elegendő ez is. Csak annyit kell tudnod első körben, hogy ez egy digitális valuta, decentralizált (nem központosított, mint a Fiat pénzrendszerben, amely központosított), és amit bárhol, bárhonnan és bármikor használhatsz.

Hát nem nagyszerű! 🙂

Lehetséges már csak Bitcoinnal élni?

Kevesen ismerik nálunk a Bitcoint, de akkor miért is ajánlom azt, hogy érdemes lenne Bitcoinba fektetned rendes papírpénz helyett?

Még jó pár évvel ezelőtt valóban kevés helyen ismerték el a Bitcoint mint fizetőeszközt. De mára már a helyzet nagyot változott.

Mostanra rengeteg Ètteremlánc, kisebb boltok, szolgáltatók elektronikai áruházak is elfogadják a bitcoint fizetőeszközként. Japánban például az éven döntöttek arról, hogy az adót bitcoinnal is be lehessen fizetni.

Ezen kívűl tudsz repülőjegyet, vonatjegyet venni vagy akár a szállásodat is bitcoinnal rendezni.

bitcoin-1813503_1280

Szóval rengeteg lehetőség van.

Ahhoz, hogy bárhol a világon Bitcoinnal fizethess, szükséged lehet egy bankkártyára, amin Bitcoin fut. Az eladó megkapja tőled a kívánt eurót, dollárt vagy forintot, és akkor Te fizethetsz Bitcoinnal amit automatikusan átváltanak az adott ország adott pénznemére.

Valóban létezik Bitcoin bankkártya, amit fel tudsz tölteni, majd forintra, euróra cserélhetsz?

Természetesen létezik már több szolgáltató is, de ezek közül csak kettőt említenék meg.

1. Wirex

Abszolút kedvencem a Wirex

Itt pályázhatsz valós és virtuális betéti kártyákra.

De mit jelent ez konkrétan?

Virtuális betéti kártyával bármely onlineshopon fizethetsz. Itt csak egy kártyaszámot kapsz, amellyel fizethetsz. Ezt a kártyát feltöltheted Bitcoinnal és ha valahol fizetsz vele, akkor azt automatikusan levonják a bitcoin számládról.

wirex-484

Ez a betéti kártya egy normál, újratölthető előtörlesztéses hitelkártya, amit már ismersz a bankodtól. Csak ez a virtuális Bitcoinnal működik. Ezzel lehetővé teszed, hogy a kártyáddal bárhol fizethess teljesen normálisan, mint a másik bankkártyáddal (például élelmiszereket, tankolást stb.)

A legjobb az, hogy ha mondjuk Bitcoint küldesz vagy neked küldenek, akkor kapsz egy ” bankszámlaszámot” ami minden egyes tranzakciónál változik. Tehát nincs egy fix banszámlaszámod, mint a rendes bankoknál.

Emiatt is szerintem sokkal biztonságosabb.

Nagyszerű, nem igaz?

Ha a betéti kártyádat ezen a linken keresztül kéred meg, akkor 25%-ot spórolhatsz. A Wirex bankkártya normál esetben 17 dollárba kerül. Ha létrehozod a fiókodat ezen a linken keresztül akkor kapsz 25 % – os kedvezményt, azaz a legvégén csak egyszeri 13 dollárt kell fizetned.

2. Advanced Cash

A másik ilyen oldal a Advanced Cash ahol szintén tudsz bankkártyát rendelni minössze 4.99 Euróért. Itt létre tudsz hozni egy virtuális térképet is.

A kártyára kb 15 napot kell várnod.

3. Xapo

Ajánlom még a Xapo-t is. Ezen kívül rengeteg ilyen oldal van, ahol csak és kizárólag regisztrálnod kell és már használhatod is.

Remélem hasznosnak találtad ezt a cikket. Ha bármiféle kérdésed, kérésed lenne, akkor írd meg nyugodtan!

4.+5 Rengeteg Ètterem, Repülőjegy portál is elfogadja a Bitcoint.

Cheapair repülőportálnál tudsz repjegyet könnyedén bitcoinnal venni.

Budapesten is tudsz már Bitcoinnal fizetni. Menj fel  CoinMap.org oldalra és nézd meg hol vannak az elfogadóhelyek.

Bildschirmfoto 2017-07-12 um 18.10.14

Sok szeretettel:

Dóra

About The Author

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást. Itt megtalálsz Facebookon ->

Mi a Te véleményed?

Leave A Response

* Denotes Required Field