Sokat utazgatsz a Világban Te is? De Te is tudod, hogy nem cipelhetsz magaddal több százezer forintot. Nem érzed biztonságban az értékeidet? Hátha segíhetek Neked ezt megoldani. Itt van pár Tipp a Zsebtolvajok ellen!

Ha külföldre mész nyaralni, távoli messzi tájakra legyen az Àzsia, Afrika, Dél-Amerika vagy bárhol máshol, mindig mindenki az élmények miatt megy oda ahová. Megismerni távoli kultúrákat, hagyományokat, emberekkel ismerkedni…egyszerűen csak élni.

Ez szuper, de talán Te is néha kétségbeesel, vagy mások rád hozzák a francot és neked szegezik a kérdést:

Hát de mit fogsz ott csinálni? Mi van ha kirabolnak? Valami bajod esik és nem tudod megvédeni magad? …és még folytathatnám a szörnyűséges kérdéseket, amik néha olyan nevetségesnek hangzanak a legelején.

Azért ne hogy azt hidd, hogy nem kell odafigyelned ezekre a dolgokra és fittyent hányva ezekre azt mondod: jaj ne már úgy sem történik semmi, majd lesz ami lesz nem kell mindig parázni.

Jó, ha az ember bízik önmagában és nem az az első, hogy rögtön arra gondol mi fog történni Veled ha ott leszel. Fontosnak tartom a pozitivitást és azt is, hogy meg kell tanulni megbízni az emberekben. Sokszor ha látják, hogy valaki fél akkor rögtön megpróbálják ezt a helyzetet kihasználni.

Légy erős és add át magad az élményeknek elsősorban. Viszont még ha meg is bízunk magunkban és nem félünk mindentől történhet bármi bármikor. Ilyenkor azonban körül tekintőnek kell lennünk mindig.  A zsebtolvajokat nem tudod ekerülni, de azért van pár trükk amit szívesen megosztok Veled is.

[headline style=”1″ align=”center” headline_tag=”h2″]1) Zipzáros Pénzöv[/headline]

A Pénzöv tényleg az egyik legegyszerűbb tipp amit adhatok zsebtolvajok ellen. Nagyon praktikus és senki nem is gondolná, hogy a rajtad lévő övben pénz rejtőzik. Ezt a lehetőséget kevesen ismerik szerintem. Még azok sem akik sokat utaznak a világban.

index

Természetesen mindenre nem tudok garanciát adni és nem is mondom, hogy az övedet nem lophatja el senki. Bár szerintem kevés rá az esély, csak azt tud kirabolni, aki tudja a titkodat. 🙂

Amit hátrányként tudok említeni az az, hogy bankkártya, útlevél stb: nem fér bele. Tehát arra más megoldást kell találnod. Mondjuk a következő tippben ezt megtalálod.

 

[headline style=”1″ align=”center” headline_tag=”h2″]2)Has Táska[/headline]

Mivel egy övben nem fér el sok minden a pénzen kívül. Itt találod a másik tippet amit szerintem sokan ismernek nem nagy dolog.  Ez a has táska.

Amit szeretek ebben a táskában az, hogy kifejezetten hasra feszülő. A ruha alatt szinte észrevehetetlen. Persze ha köldök villantó toppban mész akkor biztosan észreveszik. Bár én nem szoktam kihívóan öltözködni. Mindenki saját dolga persze :).

A másik tulajdonsága, hogy kényelmes szinte észre sem veszed ha hordod, nem nyom és dörzsöli ki a bőröd. Igazán praktikus, belefér az útleveled, bankkártyád, telefonod stb: több fakkal rendelkezik külön a bankkártyáknak is van hely.

 

[headline style=”1″ align=”center” headline_tag=”h2″]3)Csinálj Magadnak Zsebtasakot![/headline]

Természetesen a has táska nem olyan biztonságos, ezt magam is tudom. Egynek megteszi, de tudok még jobbat.

Barkácsolj magadnak egy zsebtasakot a tolvajok ellen. Ezt a trükköt kétlem, hogy sokan ismernék. Legalábbis én még nem láttam. Az ötlet elsősorban a páromat illeti, mert ő a feltalálója 🙂 Köszönet neki érte.

A trükk nagyon egyszerű. Veszel egy kis pénztárca szerűséget. Ezt szerintem sok helyen be lehet szerezni, kínaiba 🙂 100 Ft-os boltba, én mondjuk rövidáru boltban vettem ilyet pár száz forintért.

effektiv-gegen-taschendiebe-schutzen

Fogsz egy farmer nadrágot, rövidet vagy hoszzút az mindegy. Persze célszerű azt a nadrágot választanod amit magaddal is viszel.

Aztán nincs más dolgod, mint kiforditod és a cipzáros résznél a farmernak egyszerűen csak oda varrod. ùgy csináld, hogy azért hozzá tudj könnyen férni ha szükséged lenne rá.

Tadaaam és kész is vagy. Bármilyen nadrágodba belevarhatod. Lehet nem mindenki szereti ezért a nadrágját összevarrogatni, de hidd el szerintem ez jól bevált ötlet.

Bele tudod rakni a bankkártyád, pénzt és igazolványokat.

Amit tudok még tanácsolni, hogy minden nap annyi pénz legyen csak nálad, amit el is költesz. Ne tartsd magadnál sok pénzt. Nem ajánlom sima táskában tartani a személyes dolgokat, mert azokat bármikor el tudják kobozni. Viszont a pénzövnél és ennél a belülre varrot tasaknál nem tudok jobbat.

Ha Te tudsz és van más ötleted akkor oszd meg kérlek bátran. 🙂

[headline style=”undefined” align=”center” headline_tag=”h2″]3+1)Az Utolsó Plusz Tipp[/headline]

Az utolsó tippem nem más, mint egy kis önvédelmi trükk.

Sokan félnek attól, hogy megtámadják és Te nem tudod hogyan fogsz rá reagálni. Biztosra nem lehet sosem felkészülni. Amit még nem árt ha elsajátítasz, ha utazni mész az egy önvédelmi technika amit Ying Yitsu-nak hívnak.

kick-185384_640

A lényeg, hogy valaki közel jön hozzád erőszakoskodik akkor annyi a dolgod, hogy a kezeddel (jobb vagy bal) kinyújtva az áldozat nyaki részéhez teljes erőből odaütsz. Ez az áll és a kulccsont közti rész a légcső. Ha megfigyeled a nyakad közepén lévő részt kicsit kidudorodik. A férfiaknál ez az Ádámcsutka.

Ehhez a részhez kell a lehető legerősebben odaütnöd 2*3-szor és az illető nem fog kapni levegőt. Ez az egyik legérzékenyebb részünk. rendkívűl fájdalmas tud lenni.

 

Remélem tudtam segíteni.

Jó utazást és szórakozást!

Sok Szeretettel: Dóra

 

 

Dora

Dóra vagyok. Imádom az embereket, kúltúrákat, a zenét. Legföbb életcélom, hogy segítsek az embereknek megtalálni önmagukat. Nem hiszem, hogy bármiféle diplomai vagy szakképesítésre lenne szükségem ahhoz, hogy valamiröl írjak. Fontosnak tartom a tanulás minden módját, a kreativitást a szabad gondolkodást.

Itt megtalálsz Facebookon ->

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük